Ben Atina Metro Sisteminde bulunan “Ambelokipi” metro istasyonunda bulunan bir turnikeyim. Siz bilet veya kartınızı dokunma-tik okuyucuya gösterince benim camdan yapılmış kapılarım iki yana açılıyor. Bu şekilde normalinde kimse ücretsiz karşı tarafa geçmesin diye kapalı duran kalın cam kapılarım siz ücretini ödeyince size izin veriyor. Gövdem ise çelikten mamul. İlk olarak 2017 yılında kullanılmaya başladık. Eskinden turnike falan yoktu. Herkes aldığı bileti deldirip geçebiliyordu. Ama kimse bilet almadığı ve ücret ödemek istemediği için Ulaşım idaresi bizi kullanmaya başladı. Atina halkı ulaşıma ücret ödemeyi sevmediği için önce bir kısım anarşist bizleri kırmaya ve saldırmaya başladılar.

Bunu engellemek için bir süre kapılarımız açık durdu. Sonra bazı istasyonlarda bu kapılar kapandı ve güvenlik konuldu. Aradan 50 yıl geçti. Şimdi yıl 2067 metro sistemi hala kullanılmaya devam ediyor. Artık metro sistemi Pire şehrine yer altından gidiyor. 2020 yılında iktidarı ele geçiren Altın Şafak partisi Avrupa Birliğinden ülkeyi çıkardı. O zaman nüfusu 12 milyon olan ülkede 3 çocuk yapılması teşvik edilmeye başlandı. Ülkede ileri teknoloji ve yazılım için önce Atina’da “Spata” semtinde havaalanı yanında kurulan “Silikon Vadisi” bir teknoloji kentinde yazılım ve uygulama üretimi için yüksek teknoloji üreten firmalar açıldı. Bunlara devlet teşvik vermeye başladı.

Avrupa Birliği ülkeyi işgal etmeye kalktı ama Yunanistan buna direndi. Yunan halkı çok çalışarak ve ürettiği yüksek teknolojiyi dünyaya satarak ekonomisini dışa bağımlı olmaktan kurtardı. Tekrar seçimler yapıldığında başa bu sefer KKE geçti. Yani Yunan Komunist Partisi ilke kez tek başına iktidar oldu ve ülkede iktidarı hiç bırakmadı. Kilisenin malları devletleştirildi. Bütün taşınmazlar para sahiplerine ve halka paylaştırıldı. Fakat 2 yıl önce 2065 yılında toplu kanser ölümleri başladı. Bunun sebebi raf ömrü uzun olan paketlenmiş gıdalardaki kimyasalın insanların hücre yapısını bozduğu için kanserden ölümler tırmandı. Hükumet bu tür gıdaların üretimi ve ithalatını yasaklayan ilk ülke oldu.

İnsanlar kentlerden köylere göç edip kendi yiyeceklerini kendileri üretmeye başladı. Ülkede 4 tane tekno kent açıldı. İlki Atina olmak üzere onu, Selanik, Hanya, Larissa ve Yanya. Ülkede bulunan Pakistan ve Hint kökenli bir çok insan bu teknoloji üzerinde çalışmaya ve üretmeye başladı. Ülkenin zenginliği arttıkça Global mafya olaya el attı. Fakat Yunanistan’a destek çıkan ülkeler olmaya başladı.

Atina’nın nüfusu epey azaldı. 1 milyon kişi kırsal kesime göç etti. 3 çocuk teşviki yüzünden çocuk sayısı artmaya başladı ve nüfus 35 milyona çıktı. Düzenli bir şekilde kırsal kesim büyüdü. Tarım ve teknoloji ürünleri sayesinde Yunan ekonomisi 2000’li yıllardaki Hollanda ekonomisi gibi gelişti.

Bu ekonomik ve kültürel gelişmelerle Yunanlar en ileri uluslardan birisi oldu. Darısı tüm ülkelerin başına.

O Metro İstasyonu Turnikesi

Yazı dolaşımı


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir