Uzun süre açık kalmaktan ısınmış telefonumun elimi terlettiğini fark edince yatağın üzerine koydum. Kendisine bakmaya başladım. Bağımlılık yapmış olan her şeyde sevginin uçup yerine korkunun aldığının anlamını yeni kavramaya başladım. Hemen aklıma “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmindeki ünlü repliğin ilk satırı geldi “Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti ” Bir amaç doğrultusunda bilinçli ve kontrollü bir şekilde sevgi ile verilen emek her zaman bize Siirt Y.S.E ( Yol-Su-Elektrik) olarak geri dönecektir. Peki bunu nasıl yapacaktım? Aslında çok basitti. Kendime emek vererek. Kendimi geliştirecek şeyleri belirleyip bunları cep telefonu yardımıyla kullanacaktım. Ne istediğimi belirleyip buna ulaşmak için bir süre seçip hangi araçlarla o süreci tamamlayacağıma karar vermek. Cep telefonunda kullanılan bir çok uygulama ücretsiz. Bu uygulamaları ücretli de kullanabiliriz. Üç yıl önce “Duolingo” diye bir uygulama keşfettim. Yunancayı ilerletmemde çok katkısı oldu. Şimdi Arapçamı ilerletiyorum. Sırayla bir çok dili bu uygulama sayesinde öğreneceğim. Sınırsız kullanıma geçmek için yıllık abone oldum. “Calm” isimli bir uygulamayı iki sene kullandım. Farkındalık ile ilgili hayat felsefesini öğretiyor. Meditasyon tekniklerini de bu uygulamadan öğrendim.
“1000 Kitap” isimli uygulamada binlerce Türkçe kitabın içeriğine, özetlerine ve alıntılarına ulaşabiliyorsunuz. Çok değerli yazarların eşsiz sözlerini bulup okuyabiliyorsunuz.
Gezerek öğrenip kendini geliştirenler içinde uygun uçak bileti bulmanızı yarayacak “Skyscanner” uygulaması var. Çok öncesinden size uygun bilet bilgilerini veriyor. “Booking” uygulaması ile uygun konaklama seçenekleri bulabiliyorum. Ayrıca eğer Türkiye dışında yaşıyorsanız “Ryanair” ve “Wizzair” havayolu bir çok noktaya uygun fiyata uçuyor. Onların uygulamaları da çok faydalı. Google “Çeviri” diye bir uygulamaya sahip. O uygulama ile de bir çok dilde çeviri yapıp google arama motorunda o dillerde araştırma yapıp bilgiye ulaşabiliyorum. Mesela “Budapeşte” ile ilgili bir bilgiye “Macarca” çeviri ile ulaşabiliyorsunuz. Yunanca “Μηχανη του χρονου”Mihaniki Hrono” “Zaman Makinesi” isimli bir web sitesindeki bir çok tarih bilgisine ulaşıp okuyabiliyorum.
Teknolojiyi kendi hayrımız için kullanmak için bir amacımız olmalı. Bunu da bir inançla yaratabiliriz.
İnanç en büyük yakıtımızdır hayat denen bu cennetin içinde.
ozankemalcullu.com
Bilgiye giden yol